Organické smutkové práce


Něco na světě běží hladce - něco neprůhledného, ​​zvířecího.

Carnera je spisovatelka na volné noze žijící v Kodani.
E-mail: ac.mpp@cbs.dk
Publikováno: 2015-09-16

Erland Kiøsterud: Henderova práce. Říjen 2015

V románu Erlanda Kiøsteruda Henderova práce lever bogens fortæller, en pensionatejer ved Oslofjorden, sit liv i og omkring pensionatet som han driver med sin kone. Historien begynder midt på dagen med at en særlig følelse kommer krybende og omslutter ham: «Lenge prøvde jeg å holde fast ved det grønne bladverket samtidig som jeg konsentrerte meg om søylene i den nymalte butikkfasaden med vindusutstillingene på den andre siden av gaten. Men så måtte jeg gi slipp på det også, eller: Det slapp. Som når fortøyningen på plastjollen løsner, eller navlestrengen snittes. Jeg sto urørlig under trekronene. En letthet falt ned over meg. Så inntreffer det som er så vanskelig å forholde seg til: Det er ingen avstand mellom meg og verden der ute. Husene er åpne rom, trærne en del av meg. Det som er inne i meg, er der ute. Stillheten de forbipasserende er bærere av, er også min stillhet. Det er ikke …


Vážení čtenáři. Musíte být předplatitel (69 SEK / měsíc), abyste si dnes mohli přečíst více článků. Vraťte se zítra nebo se přihlaste, pokud máte předplatné.


zavřít
Přihlášení


Předplatné 195 NOK